appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Focus

De kracht van 'serious gaming'

woensdag 18 april 2018, 03:19 uur

Het gedrag van mensen kun je op veel manieren veranderen. Ook games kunnen zo ontwikkeld worden dat ze mensen helpen om na te denken over controversiële onderwerpen. Hoogleraar Mediatheorie Joost Raessens vertelt in de rubriek 'De Wakkere Wetenschapper' over het onderzoek dat hij doet in New York naar dit soort games.

Hij vertelt onder andere over het project The Undocumented waarin je als speler zowel de rol van een migrant in de VS als die van de patrouille langs de grens met Mexico kunt spelen. Migratiebeleid is een onderwerp dat met name in de VS een breekpunt is tussen mensen. Maar hoe beïnvloed deze game de gedachten van de spelers?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1