appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

Focus

Gruwellijke plaatjes in de atlas van Bidloo

woensdag 7 maart 2018, 04:21 uur

In het jaar 1686 bracht chirurgijn Govert Bidloo een anatomische atlas uit. Dat was niet zomaar een atlas, maar een met voor die tijd zeer gedetailleerde tekeningen. De plaatjes zijn zelfs zó gedetailleerd dat ze er vaak nogal gruwelijk uitzien.

De atlas is te vinden in Museum Boerhaave in Leiden. In deze reportage van verslaggeefster Gerda Bosman legt conservator Tim Huisman uit wat er nodig is geweest om deze anatomische tekeningen te maken.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1