appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

Focus

Hoe zag het regenwoud er vroeger uit?

woensdag 7 maart 2018, 03:38 uur

Het Amazoneregenwoud in Zuid-Amerika verandert voortdurend van uiterlijk door o.a. hevige regenval en de aanwezigheid van mensen. Onderzoekers kijken naar de veranderingen van dit oerwoud door de tijd heen, om zo te kunnen voorspellen hoe het woud in de toekomst zou kunnen reageren op bijvoorbeeld klimaatverandering.

Masha van der Sande is één van die onderzoekers en is op dit moment in Florida om de lange termijn impact van de mens op het oerwoud te onderzoeken. Ze vertelt over haar ervaringen in het Amazonegebied en hoe ze het verleden hiervan in kaart probeert te brengen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1