appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

Focus

Kunstschaatsschandaal

woensdag 21 februari 2018, 05:43 uur

Het is één van de grootste tragedies in de topsport: in voorbereiding op de Olympische Winterspelen in 1994 in Lillehammer werd kunstschaatster Nancy Kerrigan aangevallen door een man met een metalen knuppel die op haar knie insloeg. Later bleek dat dit in opdracht was gedaan van de man van haar grootste concurrent, Tonya Harding. De film I, Tonya vertelt het levensverhaal van deze vrouw en gaat 22 februari in Nederland in première. 

Madelène van Beuzekom, van Entertainment on Ice, is zelf kunstschaatster geweest en vertelt over de film en haar eigen ervaringen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1