appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Focus

Spreek jij de taal van gebaren?

woensdag 21 februari 2018, 03:30 uur

Iedereen maakt handgebaren tijdens het praten, zelfs als we de ander niet kunnen zien. Waarom doen we dat eigenlijk? En wat hebben we er aan?

Psycholoog Wim Pouw onderzoekt aan de University of Connecticut onder andere wat de functie van deze handgebaren is. Hij dook al in dit onderwerp tijdens zijn promotie aan de Erasmus Universiteit. Daarna ontving hij een Rubiconbeurs, wat hem de kans gaf om ervaring op te doen in het buitenland.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1