appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

Focus

Weeshuizen na WOII: alleen op de wereld

woensdag 14 februari 2018, 02:00 uur

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden kinderen uit verscheurde gezinnen opgenomen in een weeshuis of kindertehuis. De verhalen van deze kinderen verschillen in detail, maar niet in teneur. De zorg was liefdeloos. Er werd vaak en met harde hand gestraft. De kinderen van toen voelen nu, ruim 70 jaar na dato, nog steeds het gebrek aan liefde. 

Micha de Winter, van de regeringscommissie Jeugdzorg en Geweld, onderzoekt momenteel de behandeling van kinderen in weeshuizen en kindertehuizen vanaf 1945. Godfried van Run, regisseur bij Andere Tijden, onderzocht hoe treurig het gesteld was met de jeugdzorg in de periode voorafgaand aan 1945.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1