appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Focus

Presentator: Rose Heijnen

Luister terug

Zuipen in de zeventiende eeuw: Drankspellen uit het verleden

dinsdag 25 juni 2019

Hoe je onder het mom van wetenschap een drankspelletje kunt doen in de studio? Door historicus Adriaan Duiveman uit te nodigen! Inmiddels doet hij een PhD aan de Radboud Universiteit, maar daarvoor specialiseerde hij zich in de drinkcultuur van de zeventiende eeuw. Bijzondere feitjes over proosten, drinkliederen en drankspelletjes: het komt allemaal voorbij in het drankgelag in deze uitzending. 

Adriaan en presentator Rose spelen een drankspel met een zogenaamd pasglas. Deze bijzondere glazen zijn zelfs terug te vinden op stillevens. Je probeert steeds precies tot het streepje op het glas te drinken en als je mist moet je door tot de bodem! Hoe het ze vergaat? Je hoort je in de uitzending!


Meer mooie gesprekken luisteren? Alle gesprekken uit Focus zijn terug te vinden in de podcast Focus Wetenschap.


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1