appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Focus

Presentator: Jacob de Vries, Rose Heijnen, Steven Smit

Luister terug

Verborgen vaders: 'Het is een soort bom onder mijn bestaan'

woensdag 3 april 2019

Stel je voor: je denkt altijd in een heel normaal gezin te zijn opgegroeid met een vader, moeder, broertjes en zusjes. Totdat je erachter komt dat je verwekt bent met een anonieme spermadonor. Je vader blijkt je echte vader niet te zijn. 

Dit overkomt mensen die in de jaren 60 en 70, de beginjaren van de kunstmatige inseminatie, verwerkt zijn met anonieme donors. Hun ouders werd verboden om over de donor te spreken en kinderen groeiden onwetend op. Vanavond om 21:20 op NPO 2 in Andere Tijden, een aflevering over deze 'verborgen vaders' en hun kinderen. Ester de Lau, zelf kind van een anonieme donor, en researcher van de aflevering Ingeborg van de Kamp waren te gast.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1