appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Vroege vogels

Focus

Luister terug

We zijn verslaafd aan metalen

woensdag 14 februari 2018

We zijn verslaafd. Verslaafd aan metalen. Alleen al de telefoon in onze broekzak zit barstensvol met onmisbare exotische metalen waaronder indium, tantalium en antimoon.

Maar ook voor de productie van duurzame windmolens, zonnepanelen en elektrische auto's hebben we een grote hoeveelheid zeldzame metalen nodig. Metalen die in rap tempo op dreigen te raken.

Worden alle mooie (duurzame) plannen getorpedeerd door een tekort aan grondstoffen? En kunnen we onze ontembare behoefte aan metalen stillen?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1