appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken

Focus

Luister terug

Teruggluren op het internet

woensdag 28 februari 2018

Als je je op het internet begeeft, moet je er eigenlijk vanuit gaan dat je bespied wordt. Je laat namelijk altijd sporen na. Maar wie kijken er allemaal mee? Wie houdt er allemaal bij waarop je klikt, welke websites je bezoekt en wat voor zoekopdrachten je intypt? En wat doen ‘ze’ er dan mee?

Lonneke van der Velden promoveerde in februari aan de Universiteit van Amsterdam op een onderzoek naar internet-surveillance en draaide de zaak om: wat gebeurt er als degene die wordt bespied terug gluurt?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1