appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Moedig Voorwaarts

EenVandaag

Presentator: Suzanne Bosman

Luister terug

Nederlandse wijn verkoopt slecht ondanks topkwaliteit

maandag 10 april 2017

De Nederlandse wijnbouw zit in de lift, maar er zijn problemen met de verkoop. Dat zegt wijnkenner Ilja Gort. Tot 2014 nam de omvang van de wijngaarden in Nederland alleen maar toe, maar sindsdien loopt het terug. Ook verdwenen er zo’n tien van de honderd wijnbedrijven, blijkt uit cijfers van het CBS.

In EenVandaag een gesprek met Ilja Gort, schrijver en eigenaar van wijnchateau La Tulipe in Frankrijk, en pasbegonnen wijnboer Jeroen Ziel. Verslaggever Joris Kreugel is op reportage bij de wijngaard van Stan Beurskens in zuidelijk Limburg, in Vijlen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1