appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal

EenVandaag

Presentator: Suzanne Bosman

Luister terug

Vernieuwingen in de mode-industrie: De Robot-rits

maandag 22 oktober 2018

Mode is er om er mooi uit zien en om expressie te geven aan de identiteit, maar fashion is veel meer dan dat! Hoe kan kleding ons nog beter helpen in het dagelijks leven? Welke rol kan technologie hierin spelen? De robot-rits werd ontwikkeld vanuit het probleem dat ouderen, mensen met een lichamelijke beperking maar ook alleenstaande vrouwen hulp nodig hebben bij het openen en dichtdoen van een rits. Marina Toeters is de organisator van de tentoonstelling en legt uit hoe de rits werkt en waarom de robot-rits zo'n mooi voorbeeld is van het oplossingsgericht ontwerpen.


Te zien op de Dutch Design Week bij de tentoonstelling 'Fashion? Future design for the present' in de voormalige Campina-fabriek in Eindhoven.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1