appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Radio EenVandaag

De enige twee zekerheden in het leven: geboorte en dood

maandag 22 april 2019, 15:35 uur

In EenVandaag praten we een vol uur over de enige twee zekerheden in het leven: geboorte en dood. Roefke Carmiggelt, al 45 jaar relatie- en gezinstherapeut, vertelt hoe deze thema's de afgelopen decennia in haar spreekkamer zijn besproken.

Mieke Kerkhof, gynaecoloog en schrijver, heeft niet alleen een fascinatie voor het begin van het leven, maar ook voor het einde.  Joanna Wojtkowiak, cultuurpsycholoog deed onderzoek naar rituelen bij geboorte én de dood. En Tim Overdiek, voormalig journalist, die na het overlijden van zijn vrouw rouwconsulent werd en nu een boek schrijft over mannen en verlies.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1