appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Radio EenVandaag

Optimisme over dammen, Maarten Kolsloot

maandag 7 januari 2019, 14:04 uur

Het kan dat u het hebt gemist, maar er woedt, in noord-Nederland nu, een spannende strijd om het WK dammen tussen de 25-jarige Nederlandse Roel Boomstra en de 51-jarige Rus: Alexander Schwarzman. Terwijl schaken enorm groeit in populariteit, heeft het dammen moeite om af te komen van het stoffige imago.

Auteur en journalist Maarten Kolsloot was twee jaar geleden toernooi-directeur bij het WK, toen ook in Nederland, en is groot fan van dammen. Hij is vandaag onze Optimist en vindt dat we allemaal het dammen moeten omarmen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1