appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nooit Meer Slapen

EenVandaag

Presentator: Suzanne Bosman

Luister terug

Nieuwe aanpak werkloosheid Amsterdam

woensdag 2 januari 2019

Het gaat goed met de Nederlandse economie, heel goed. Zeker in Amsterdam, daar schreeuwen ondernemers om personeel. Maar er is iets geks aan de hand: de harde kern werklozen, die veelal in de bijstand zit, vindt nauwelijks werk.

Dat moet anders, vindt wethouder Rutger Groot Wassink van Werk en Inkomen. amen met het college van Burgemeester en Wethouders komt hij met een plan. "We gaan mensen veel nadrukkelijker betrekken. Waar we vroeger zeiden: 'Deze banen zijn er - kijk eens even', zetten we nu de mens centraal: 'Wat is geschikt voor jou en hoe kunnen we zorgen dat jij aan het werk komt?'"

Directeur Menno Meijer van uitzendbureau RVaring (een uitzendbureau voor 45 en 65 plus) is kritisch. Het lijkt hem lastig om voor langdurige bijstandsgerechtigden passende vacatures te vinden. "Zijn deze mensen nog gemotiveerd en flexibel?" Hij is een groot voorstander van meer aandacht voor de werkloze 50-plusser: "Maar het is de vraag of voor hen een banenplan werkt."

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1