appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Radio EenVandaag

Krekelburger moet insect definitief op het menu zetten

dinsdag 17 april 2018, 15:01 uur

Insecten zijn lekker, gezond en de kweek ervan vergt veel minder van het milieu dan onze veestapel. Dat horen we al jaren en toch weet het insect zich maar geen vaste plek op ons menu te verwerven. Sander Peltenburg van Burgsfoods weet wel waarom: "We vinden de beestjes vies en eng en durven ze daarom niet zo goed te eten." 

Daarom bedacht hij samen met een goede vriend 'de krekelburger'. "Krekels smaken een beetje notig en zijn heel goed te verwerken tot burger. Als bijkomend voordeel heeft dat, dat de krekels minder herkenbaar zijn. Zo durven mensen het misschien sneller aan om hun tanden te zetten in voedsel gemaakt van insecten."

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1