appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

Radio EenVandaag

Europese Unie wil uitbreiden per 2025

woensdag 7 februari 2018, 15:00 uur

De Europese Unie wil uitbreiden per 2025. Zes nieuwe landen moeten dan lid zijn van de EU. Het gaat om Bosnië-Herzegovina, Servië, Montenegro, Macedonië, Albanië en Kosovo. EU-buitenlandchef Mohgerini spreekt van een keerpunt in Europa. Wat denken ze in Brussel? 


ZELFVERTROUWEN EUROPESE UNIE

Is een hernieuwd zelfvertrouwen waarbij Europa zich als hoeder van deze zes landen opwerpt wel terecht? Groot-Britannië is nog volop in onderhandeling met Europa om het lidmaatschap op te zeggen, maar blijkbaar staat dat los van elkaar.


UITBREIDING 2025 TE SNEL

Europa-deskundige van de Maastricht University Mathieu Segers laat zijn licht erover schijnen bij Radio EenVandaag. Dat deden overigens ook de Nederlandse Europarlementariërs, en VVD, D66, CDA en PvdA zijn geen voorstander van een uitbreiding per 2025. Dat zou te snel zijn. Hoe dit verder gaat gaan we ongetwijfeld de komende tijd zien.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1