appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

EenVandaag

Drugslab bij de buren: burgers moeten meer melden

vrijdag 8 december 2017, 16:06 uur

3 november j.l. werd het dorp Kaatsheuvel opgeschrikt doordat er twee doden vielen bij de productie van drugs. Dit gebeurde in een garage midden tussen de rijtjeswoningen. De twee doden, goed bekend in de buurt, waren omgekomen door koolmonoxidedamp. Een slecht aangeschroefde slang en te weinig ventilatie werd ze fataal. Vooral het explosiegevaar zorgde voor veel onrust bij de wijkbewoners en burgemeester. 

In de serie 'drugslab bij de buren' kijken we naar de gevolgen en achtergronden van dit voorval. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er chemische drugs in woonwijken gemaakt wordt. Dit jaar (2017) ontdekte de politie reeds 40 gevallen. En dat is nog maar "het topje van de ijsberg", aldus een woordvoerder.


Afl. 5: Om burgers tot meer melden aan te zetten, zette de politie een gigantisch grote vrachtwagen neer op het centrale plein in Kaatsheuvel: het mobiele media lab. Mensen wordt aangespoord de politie app te installeren en vooral verdachte zaken door te geven. Meer meldingen = meer boeven pakken. Burgers maken zich echter zorgen over hun veiligheid. Want hoewel de politie benadrukt dat het anoniem kan via Meld Misdaad Anoniem, gelooft niet iedereen dat.


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1