appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Radio EenVandaag

EenVandaag Politiek Café

vrijdag 29 september 2017, 14:00 uur

Elke laatste vrijdag van de maand is het EenVandaag Politiek Café. Vandaag vanuit Nieuwspoort. Het gaat over minister Hennis die in zwaar weer zit naar aanleiding van het rapport van de onderzoeksraad over de ondeugdelijke granaten die twee militairen op missie in Mali het leven kostten.  We praten erover met Siebe Sietsma, de journalist van RTL die het verhaal naar buiten bracht en de minister in een interview deed wankelen. Politiek commentator Jos Heijmans praat erover mee. Daarnaast gaat het ook over de het nieuws uit de formatie. Over de mobiliteitsplannen en het bevorderen van de nationale identiteit. Wat vinden de achterbannen van de formerende partijen ervan? Marielle Koekenbier van het EenVandaag Opiniepanel onderzochte het. Sophie in 't Veld, europarlementariër namens D66 is ook van de partij. Zij schreef een boek over waarom de Europese Unie zo belangrijk is voor ons. Is de bedreiging van Europese desintegratie tot staan gebracht met de overwinning van Merkel in Duitsland en eerder die van Macron in Frankrijk? 

In het Tweede uur praten we met PvdA'er Sander Terphuis die ook lid wordt van de ChristenUnie om mee te kunnen praten over het beleid van deze vermoedelijk toekomstige regeringspartij. 

Cultuurhistoricus Gerard Rooijakkers houdt een betoog over oud-kamerleden die politieke rekeningen vereffenen door hun memoires te  publiceren. André Rouvoet is ook van de partij. Tegenwoordig voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland maar in het verleden ook minister van Jeugd en Gezinszaken. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1