appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Radio EenVandaag

22 doden bij aanslag Manchester, maar hoe veilig zijn we als we morgen op een plein naar Ajax kijken?

dinsdag 23 mei 2017, 15:00 uur

Bij een concert van de zangeres Ariana Grande in Manchester zijn na een zelfmoordaanslag 22 doden en 59 gewonden gevallen, onder wie kinderen. Zo meldt de politie in Manchester.

Rond 22.30 lokale tijd (23.30 Nederlandse tijd) hoorden ooggetuigen een harde knal. De dader, die het ook niet overleefde, pleegde de aanslag met een zelfgemaakte bom. De politie van Manchester onderzoekt nu of hij alleen opereerde of deel uitmaakt van een netwerk.

De aanval vond plaats bij de kassa's in de foyer van de zaal, net nadat Grande het podium verliet. Op filmpjes die op internet circuleren is te zien hoe vooral jonge concertbezoekers in paniek naar buiten vluchten.

Maar is zo een aanslag zoals in Manchester eigenlijk te voorkomen? Morgen zijn er duizenden ajax-supporters in Amsterdam om de finale van de Europa-League te bekijken. Moeten burgers zich zorgen maken? 

In Radio EenVandaag praten, vriend van de show, Martijn Rosdorff en hoogleraar Besturen van Veiligheid aan de Radboud Universiteit Nijmegen Ira Helsloot over dit onderwerp.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1