appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Radio EenVandaag

'Ik ben de man die ik niet wilde worden'

woensdag 17 mei 2017, 15:00 uur

Hoewel hij maar wat graag een burgerlijk bestaan met vrouw en kinderen had gewild, eindigde hij als kinderloze single. 'Ik ben de man die ik niet wilde worden: een gezapige, cynische en vrijgezelle vijftiger', vertelt Kees van Amstel.

'De man die ik niet wilde worden' is de titel van zijn nieuwe voorstelling die afgelopen weekend in première ging in de Kleine Komedie in Amsterdam.

Van Amstel is een laatbloeier. Op zijn veertigste stapte hij het voor het eerst een stand-up podium op, eigenlijk als therapie voor zijn mislukte relatie. 'Maar na een week op de planken, had ik meer over mezelf geleerd dan in de veertig jaar daarvoor.' Dus bleef hij zijn baan als mbo-docent Engels combineren met zijn optredens.

Hij noemt zichzelf een 'buitenbeentje' in de comedy-wereld. 'Ik word gezien als die oude opa, die ook nog zo nodig moet.'

In Radio EenVandaag vertelt Kees van Amstel meer over zijn gezapige leven, maar ook over zijn momenten van intens geluk en zijn rol in de comedy-wereld.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1