appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Radio EenVandaag

Feminisme 3.0 komt eraan!

dinsdag 2 mei 2017, 14:03 uur

Na het vrouwenkiesrecht en de Dolle Mina’s is het tijd voor een nieuwe groep jonge feministen die zich vooral online uitspreekt tegen seksisme en bodyshaming. 


Een groep die ziet; er was ons toch een betere toekomst beloofd?! Sociaal Wetenschapper en feminist Linda Duits schreef het boek ‘Dolle mythes’ waarin ze een duwtje in de rug wil geven van deze nieuwe feministen. In Radio Eenvandaag is zij De Optimist en houdt ze een lofzang aan deze jonge (online) feministen die onze toekomst komen redden.


Foto: Cora Hindriks

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1