appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

EenVandaag

Misbruik in de sport

woensdag 1 maart 2017, 15:03 uur

Oud-minister Klaas de Vries gaat het onderzoek leiden naar misbruik in de sportwereld. Sportkoepel NOC*NSF heeft de PvdA'er aangesteld als voorzitter van een driekoppige onderzoekscommissie.

NOC*NSF maakte eind vorig jaar bekend een grootschalig onderzoek te willen doen. De koepel wil zo te weten komen of er in Nederland veel 'stille' slachtoffers zijn, die nooit hun verhaal hebben gedaan.

In Radio EenVandaag spreken we met sportjournalist Frits Barend. Hij bracht als journalist een aantal misbruik schandalen in de sport naar buiten en lector veilig sportklimaat Nicolette Schipper-van Veldhoven. Zij heeft cijfers over de omvang van misbruik van de sport in Nederland. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1