appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Radio EenVandaag

Merlijn Twaalfhoven: “Iedereen is miljonair!”

maandag 13 februari 2017, 14:00 uur

Componist Merlijn Twaalfhoven probeert kunst en samenleving te verbinden. Hij organiseert muziekevenementen op ongewone, maar indrukwekkende plekken zoals een loods van een scheepwerf of het ruim van een onderzeeër. Hij probeert publiek uit alle lagen van de samenleving muziek te laten ervaren met al hun zintuigen. 

Volgens Twaalfhoven is iedereen miljonair, maar zien we dat niet. We hebben allemaal toegang tot de meest prachtige en kostbare zaken. Hij doelt daarmee op muziek en kunst. We bezitten een enorme rijkdom, zonder dat we het doorhebben. Maar dat is ook niet zo gek, zegt Twaalfhoven. “Er is een enorme brij van aanbod. Daarin heeft iedereen een gids nodig die je leidt door de veelheid aan schoonheid die er is.  Die gids laat je kennis maken met datgene dat bij jou past en waar jij van gaat genieten. Zodat je de rijkdom die je bezit, ook zelf gaat zien.”

Merlijn Twaalfhoven is vandaag De Optimist in Radio Eenvandaag. 


Foto: Chantal Heijnen

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1