appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Radio EenVandaag

Erop of eronder voor Europa

vrijdag 3 februari 2017, 14:06 uur

Het is erop of eronder voor de Europese Unie. 

In Malta vindt vandaag een EU-top plaats waar de regeringsleiders van Europa met elkaar om de tafel zitten om het over de toekomst van de EU te hebben. Want waar staat Europa in een tijd waarin niets meer vanzelfsprekend is. Van een Amerikaans bondgenootschap lijkt weinig meer over, en aan de oostkant van Europa lijken de Russen het voor het zeggen te hebben. Ook gaat het over Libië, van waaruit vluchtelingen Europa binnenkomen.


Over het belang van de EU-top praten we met politiek commentator Kees Boonman en met delegatieleider voor de VVD in het Europees Parlement Hans van Baalen. Maar we schakelen eerst met NOS Radio 1 verslaggever Bert van Slooten, hij is op Malta. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1