appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Radio EenVandaag

Politiek Café vanuit café Schlemmer met Bert Koenders

vrijdag 23 december 2016, 14:00 uur


Politiek Café vanuit café Schlemmer met Bert Koenders 2


Politiek Café vanuit café Schlemmer met Bert Koenders


EenVandaag Politiek Café over 

politiek leiderschap; Mark Rutte heeft de premierbonus, Lodewijk Asscher is de nieuwe leider van de PvdA, Jesse Klaver is jong, zijn dat de voordelen waarmee ze het gaan redden in de verkiezingen? En is het daarom moeilijker voor de lijsttrekkers die al veel langer meegaan? Kortom wie heeft de beste papieren richting de Tweede Kamerverkiezingen. We praten hierover in het eerste uur van het Politiek Café vanuit café Schlemmer in Den Haag met Hans van Baalen, delegatieleider van de VVD in het europarlement en Janka Stoker, hoogleraar Leiderschap aan de Rijksuniversiteit van Groningen. 


In het tweede uur gaat het met oud vakbondsbestuurder Corrie van Brenk over haar idealen die ze bij de PvdA niet kwijt kon, maar nu met 50PLUS wel wil gaan waarmaken. Gaat ze het redden met een nummer vier plek op de lijst. En cultuurfilosoof Gerard Rooijakkers heeft het over politieke idealen en de maatschappelijke werkelijkheid.


Om half vier is minister van Buitenlandse Zaken, Bert Koenders, te gast. Over Nederland in Europa, over Nederland in relatie tot de Verenigde Staten en Rusland. En het gaat over het Oekraïne-referendum, hoe het premier Rutte is gelukt om de deal via het geitenpad zo vlak voor de verkiezingen door Europa en de Tweede Kamer te loodsen.


En er is live muziek van Karsu!


Presentatie: Suzanne Bosman

Politiek commentator: Kees Boonman

Opiniepanel: Mariëlle Koekenbier

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1