appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

Radio EenVandaag

Bevoegdheden vastzetten vermeende jihadisten steeds ruimer

donderdag 24 november 2016, 14:00 uur

Wie terugkeert uit IS-gebied moet zo lang mogelijk achter de tralies. Tenminste, als het aan minister Van der Steur van Justitie en aan de Tweede Kamer ligt. Misschien maakt dat Nederland een stuk veiliger, maar in hoeverre botst dit met de rechten van verdachten en de rechtsstaat in z'n geheel. 


Donderdag vergaderde de Tweede Kamer over het verruimen van de mogelijkheden om jihadverdachten sneller en langer vast te zetten. Advocaat André Seebregts verdedigt vermeende jihadisten. In Radio EenVandaag schetst hij de omstandigheden in de jihadistengevangenis. Tweede Kamerlid Madeleine van Toorenburg (CDA) was voorheen werkzaam in meerdere gevangenissen en ziet graag dat justitie zoveel mogelijk middelen inzet om jihadisten op te sluiten.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1