appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: De Nieuws BV

EenVandaag

Actrice maakt film over Auschwitz-overlevende

vrijdag 11 november 2016, 15:00 uur

Anne Frank woonde in Amsterdam tegenover haar Joodse vriendinnetje Eva Schloss. Ze waren even oud, zaten in de oorlog beide ondergedoken en werden vlak na elkaar afgevoerd naar een concentratiekamp. Eva Schloss is inmiddels 87 jaar. Ze reist nu de wereld over om met lezingen en een toneelstuk voor kinderen haar verhaal te vertellen.  

Eva Schloss heeft actrice Martha van der Bly zo geïnspireerd dat ze een film over haar gaat maken, Eva’s Mission, een docu-drama met historische beelden. Om de film te bekostigen is ze een crowdfundactie gestart. We spreken Martha van der Bly over goed en kwaad, over helende kunst, en natuurlijk over dit project. Wat vindt ze zo inspirerend aan Eva Schloss?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1