appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Radio EenVandaag

Turkije: deal or no deal, deel 1

maandag 3 oktober 2016, 14:00 uur

Deal or no deal. De vluchtelingendeal tussen Turkije en de EU staat onder druk nu de maand oktober is aangebroken. De maand waarin de Turken uiterlijk visum-vrij willen reizen. Want anders, lijkt de vluchtelingendeal te klappen. Of zoals de Turkse EU ambassadeur Selim Yenel stelde: 'Zonder visumvrij reizen is de vluchtelingendeal dood'. 

De deal is nu een halfjaar actief en wat is er tot nu toe van terecht gekomen? Verslaggever Harm van Atteveld reist via het Turkse Izmir naar Chios en Athene om op te tekenen hoe de vluchtelingen de situatie na de deal beleven. Vandaag verslag vanuit Izmir. En in de studio praten we met Kati Piri, Europarlementariër van de PvdA, en namens het Europarlement Turkije-rapporteur.


deal or no deal deel 1


Turkije: deal or no deal


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1