appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Radio EenVandaag

Kamer praat over kritiek NAVO op krijgsmacht

dinsdag 24 mei 2016, 14:00 uur

Na kritiek van de NAVO en de Rekenkamer op de Nederlandse krijgsmacht lijkt het erop dat het leger piept en kraakt. Er is gebrek aan munitie, een groot tekort aan rollend materieel en nauwelijks geld voor investeringen in broodnodige nieuwe apparatuur. 

In Den Haag debatteert de Tweede kamer vanavond over de kritiek vanuit het NAVO-bondgenootschap. De NAVO vindt Nederland te weinig geld uitgeeft aan de krijgsmacht. Ook de inzetbaarheid van het Nederlandse leger laat te wensen over. Ruim 40 procent van het leger is niet klaar om op korte termijn te worden ingezet. Grote vraag is of Nederland de achterstand nog goed kan maken. 

Lees meer over:
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1