appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

Radio EenVandaag

In Het Nieuws: 'Beste ziekenhuis van Nederland' twee keer onderworpen aan strafrechtelijk onderzoek vanwege medische missers.

woensdag 4 mei 2016, 15:03 uur

Tergooi, het beste ziekenhuis van Nederland volgens de ranglijst van Elsevier, wordt onderworpen aan twee strafrechtelijk onderzoeken vanwege medische missers. Hoe kan dat samen gaan? Wat betekent een hoge plaats op de ranglijst als er tegelijk grote zorgen zijn over de veiligheid en kwaliteit van een ziekenhuis? Hoogleraar beleid en bestuur van de gezondheidszorg Roland Bal, is te gast. Hij deed onderzoek naar ranglijsten. Volgens Bal zeggen de ranglijsten niks over de kwaliteit van een ziekenhuis maar doen bestuurders niettemin hun uiterste best om hoog in de lijst te komen. Dat kan soms zelfs averechts werken. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1