appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume

Radio EenVandaag

In Het Nieuws: 'Beste ziekenhuis van Nederland' twee keer onderworpen aan strafrechtelijk onderzoek vanwege medische missers.

woensdag 4 mei 2016, 15:03 uur

Tergooi, het beste ziekenhuis van Nederland volgens de ranglijst van Elsevier, wordt onderworpen aan twee strafrechtelijk onderzoeken vanwege medische missers. Hoe kan dat samen gaan? Wat betekent een hoge plaats op de ranglijst als er tegelijk grote zorgen zijn over de veiligheid en kwaliteit van een ziekenhuis? Hoogleraar beleid en bestuur van de gezondheidszorg Roland Bal, is te gast. Hij deed onderzoek naar ranglijsten. Volgens Bal zeggen de ranglijsten niks over de kwaliteit van een ziekenhuis maar doen bestuurders niettemin hun uiterste best om hoog in de lijst te komen. Dat kan soms zelfs averechts werken. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1