appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal

EenVandaag

Rapport: Wat is welvaart?

woensdag 20 april 2016, 14:00 uur

Wat is welvaart? Het is een simpele vraag, maar een antwoord vinden is toch knap lastig. Nu wordt al snel gekeken naar onze economische groei om die vraag te beantwoorden. Maar zijn die cijfers alleen wel genoeg om onze welvaart te meten? Of gaat welvaart over meer dan inkomen alleen, zoals bijvoorbeeld ook schone lucht, onderwijs en veiligheid. 

De commissie Breed Welvaartsbegrip onderzocht of de manier die we nu hanteren om welvaart te meten nog wel van deze tijd is. 

Vandaag is het rapport gepresenteerd met als belangrijkste conclusie dat de commissie pleit voor een jaarlijkse monitor Brede Welvaart, die verder kijkt dan inkomen alleen. Vanuit Den-Haag is te gast de voorzitter van deze commissie Tweede Kamerlid voor Groen Links Rik Grashoff. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1