appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

Radio EenVandaag

In het Nieuws: Internationaal Strafhof tandeloze tijger?

maandag 18 april 2016, 15:03 uur

Het Internationale Strafhof werd in 2002 bij de oprichting van alle kanten toegejuicht. Eindelijk een permanente plek waar oorlogsmisdadigers veroordeeld konden worden.

Maar sinds de oprichting in 2002 zijn er welgeteld twee mensen veroordeeld. Morgen opent het prestigieuze nieuwe kantoor in Den Haag. Kosten: bijna 200 miljoen euro. Nog meer koren op de molen van de vele critici. 

Heeft het Internationale Strafhof nog wel zin of kunnen we er beter mee ophouden?

Bij ons in de studio Hoogleraar Internationale Criminologie aan de Universiteit van Tilburg Alette Smeulers en Sjoerd Sjoerdsma van D66.

Ziet u de noodzaak van het Internationaal Strafhof? Op Radio EenVandaag kijken we elke dag naar het gesprek van de dag. TrendingVandaag-redacteur Lammert de Bruin bespreekt de reacties van luisteraars. 


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1