appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Radio EenVandaag

Wat maakt de duivensport boeiend?

donderdag 14 april 2016, 15:00 uur

Het duivensportseizoen is geopend! In Nederland verliest de sport jaarlijks aan populariteit, maar wie denkt dat dat simpelweg ‘kneuterig duifje vliegen’ is heeft het mis. Er worden grote, professionele wedstrijden georganiseerd en ook de Chinezen hebben hun ogen op de vogels laten vallen. Een duif van een goede bloedlijn gaat al snel voor 30.000 euro over de toonbank- een lucratieve business dus, dat duiven houden.

Toch is het ook een sport die in Nederland elk jaar populariteit verliest. Er zijn nog maar weinig jongeren die zich door het duivenvirus laten besmetten. Ze zijn er gelukkig nog wel, de echte vakidioten. Bijvoorbeeld Bas Verkerk, die met zijn 29 jaar de jongste professionele duivenhouder van Nederland is. 


Verkerk is te gast.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1