appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

EenVandaag

Nederland heeft primeur met eerste hoogleraar vaderschap

woensdag 13 april 2016, 15:03 uur

Socioloog Renske Keizer (32) heeft een bijzondere fascinatie voor vaders. Met die fascinatie als uitgangspunt komt er nu wetenschappelijk onderzoek dat gericht is op de rol en invloed van vaders. Wat betekent een vader voor kinderen en onder welke omstandigheden is de invloed van vaders het grootst? Daar is nog maar weinig over bekend, en daar moet de allereerste hoogleraar vaderschap verandering in gaan brengen. 

Aanstaande vrijdag spreekt Renske Keizer haar oratie uit als hoogleraar vaderschap aan de Universiteit van Amsterdam, een primeur voor Nederland én de rest van de wereld.

Renske Keizer is te gast. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1