appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken

EenVandaag

De prijs van klokkenluiden: Willeke Ravenna

maandag 11 april 2016, 15:06 uur

Het leek bijna te mooi om waar te zijn: gratis naschoolse opvang. Dit kon bij kinderopvang ‘De Parel’ in Cappelle aan den IJssel. Eigenaar Moustapha A. vroeg in naam van de ouders bij de belastingdienst kinderopvangtoeslag aan. Dit werd rechtstreeks op zijn eigen bankrekening werd gestort. 

Dat de ouders een eigen bijdrage moesten betalen vertelde hij er voor het gemak niet bij. Nu zitten zo’n 135 gezinnen diep in de problemen met schulden die oplopen tot wel 138.000 euro.

Op 7 april begon de rechtszaak tegen Moustapha A. Willeke Ravenna werkte al jaren bij de opvang toen ze tegen de fraude aanliep. Als klokkenluider bracht ze uiteindelijk de zaak naar buiten, met de nodige gevolgen. Want: de prijs die een klokkenluider moet betalen is hoog. 

In Radio EenVandaag een gesprek met Willeke Ravenna.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1