appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Met het Oog Op Morgen

EenVandaag

In Het Nieuws: 'Meer mannen voor de klas'

woensdag 30 maart 2016, 15:03 uur

Het basisonderwijs moet interessanter worden voor mannen. Dat vindt de ChristenUnie, die samen met onderwijsorganisaties plannen heeft gemaakt om ‘meer kerels voor de klas' te krijgen.

Kamerlid Eppo Bruins pleit onder meer voor meer fulltime banen, aangezien mannen vaak liever fulltime werken dan vrouwen. Ook wil hij dat er ruimere mogelijkheden komen voor mannelijke zij-instromers. Hij legt zijn initiatief uit in Radio EenVandaag.

Volgens Bruins is het hoog tijd dat de overheid structurele en ‘onorthodoxe' maatregelen moet nemen om meer mannen voor de klas te krijgen. ‘Met zo'n 111.000 juffen en nog geen 18.000 meesters is het tijd voor meer en structurele actie', vindt hij. Maar het tegendeel dreigt te gebeuren: veel meesters stromen de komende jaren uit, terwijl de PABO's vol vrouwen zitten.

Ook in EenVandaag Eelco Smit, schrijver van het boek Voor Mannen.

Bent u het eens met de stelling dat er meer mannen het onderwijs in moeten? Reageer dan!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1