appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Radio EenVandaag

Mag patiënt wiet kweken voor ziekte?

dinsdag 9 februari 2016, 14:15 uur

Morgen doet de rechter uitspraak in de zaak van de staat versus Rudolph Hillebrand. 

De oud-verpleegkundige raakte 22 jaar geleden tijdens zijn werk besmet met het hiv-virus. Om de bijwerking van de medicijnen tegen te gaan gebruikt hij thuis-gekweekte cannabis. De legaal verkrijgbare medicinale cannabis heeft geen effect en zijn eigen kweek wel. Maar hij heeft dagelijks meer nodig dan is toegestaan.

Bij een inval zijn de planten in beslag genomen. Justitie verdenkt hem nu van het vervaardigen van softdrugs. Hij vecht zijn zaak uit voor de rechter. De hiv-patiënt wil een ontheffing afdwingen voor thuisteelt van medicinale cannabis. In Radio EenVandaag een gesprek met Rudolph Hillebrand.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1