appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Radio EenVandaag

Wat is invloed aanslag Charlie Hebdo op vrije woord?

donderdag 7 januari 2016, 15:08 uur

Het is vandaag een jaar geleden dat terroristen een bloedbad aanrichtten op de redactie van het satirische weekblad Charlie Hebdo. Twee Frans-Algerijnse broers schoten binnen enkele minuten tien mensen dood: acht journalisten, een bezoeker en een politieman.

In Parijs worden deze week de slachtoffers herdacht. Charlie Hebdo bracht ook een speciaal nummer  uit. 

Komende zondag is een grote memorial voor Charlie Hebdo, en de Franse zanger Hallyday treedt daar op. En dat is veelbesproken in Frankrijk: Hallyday staat bekend om zijn rechtse signatuur en de hoofdredacteur van Charlie Hebdo had een hekel aan hem. In Radio EenVandaag praten we hierover met Rudi Wester, de voormalig directeur van het Institut Néerlandais in Parijs.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1