appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken

EenVandaag

De duistere kant van voetballegende Steve Mokone

maandag 21 december 2015, 15:10 uur

De zwarte meteoor, oftwel de Zuid Afrikaanse voetballer Steve Mokone. Hij was in 1957 de eerste donkere speler in het Nederlands betaald voetbal en daarmee voor veel mensen een voetbalheld. Maar na zijn overlijden in maart dit jaar durfde zijn dochter eindelijk te vertellen over die andere kant van haar vader; de gewelddadige kant. Ze schreef een blog voor The New York Times, maar daarna bleef het weer stil. 

De Nederlandse sportjournalist Maarten Kolsloot wilde weten hoe het precies zat en belde haar op. Volgende week verschijnt zijn artikel over de Duistere kant van Steve Mokone in het tijdschrift Koud Bloed. Vanmiddag vertelt hij erover bij Radio Eenvandaag. 


 Beeld: Still YouTube

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1