appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuws en Co

EenVandaag

Klimaatakkoord: zijn we te optimistisch?

dinsdag 15 december 2015, 14:08 uur

De schouders eronder, op naar niet meer dan twee graden opwarming van de aarde. Na het sluiten van het klimaatakkoord in Parijs is de toon opgewekt. Landen wereldwijd beloven zich in te zetten voor een duurzame samenleving.

Maar klimaatonderzoeker Leo Meyer, werkzaam voor het VN panel rondom Klimaatverandering, ziet het allemaal heel wat somberder in. Met de plannen die nu op tafel liggen gaan we het echt niet halen. En het streven van maximaal 1,5 graad opwarming gaan we hoe dan ook overschrijden. 

Zijn we te optimistisch? Leo Meyer is bij ons te gast.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1