appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Radio EenVandaag

Is de Egyptische koningin Nefertiti gevonden?

dinsdag 10 november 2015, 15:05 uur

Is ze het of is ze het niet? En de ‘ze’ zou dan de Egyptische koningin Nefertiti zijn. Haar graftombe bevindt zich mogelijk naast die van haar zoon Toetanchamon.

Want onderzoek naar warmteverschillen zou aantonen dat de grafkamer van Toetanchamon nog verborgen ruimtes bevat. 

Egyptoloog Huub Pragt is momenteel in Cairo, waar gisteren ook nog bekend werd dat er nieuw ontdekte holle ruimtes bij de piramides van Gizeh worden onderzocht. Oftewel; over Egyptische mysteries die na duizenden jaren nu wellicht opgelost worden, daarover praten we met Huub Pragt. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1