appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Radio EenVandaag

De medische positie van het lijk

donderdag 22 oktober 2015, 15:00 uur

Twee forensisch artsen schreven een boek dat helderheid moet scheppen over de juridische en medische positie van het lijk. 

Die is toch vastgelegd in de Wet op de Lijkbezorging? Nee, zeggen Wilma Duijst en Tatjana Naujocks, er is nog te veel onduidelijk. Wat doe je bijvoorbeeld met de restanten uit een geruimd graf? 

En hoe komt het dat je geregeld in de krant leest dat een dood-verklaard persoon toch levend bleek? Tatjana Naujocks is te gast in Radio EenVandaag.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1