appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Radio EenVandaag

Nieuwe foto's executie Indonesië ontdekt

vrijdag 16 oktober 2015, 14:06 uur

Opnieuw zijn foto's opgedoken van mogelijke executies in  voormalige Nederlands-Indië. Op een van de afbeeldingen zijn de lichamen te zien van zes geëxecuteerde Indonesische mannen. 

Ook in 2012 werden foto’s ontdekt van lijken in een greppel in Indië. Ze zouden zijn gedood door militairen uit het Nederlandse leger. Volgens Henk Schulte Nordholt, bijzonder hoogleraar Indonesische Geschiedenis aan de UniversiteitLeiden, wordt het  tijd voor een diepgaand onderzoek naar de ware aard van de oorlog in voormalig Nederlands-Indië.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1