appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume

Radio EenVandaag

Aanhoudende kritiek op drugsstraat tijdens ADE

donderdag 15 oktober 2015, 16:00 uur

Feestgangers die op ADE gepakt worden met drugs, kunnen in een zogenaamde ‘drugsstraat’ van het OM terecht komen. Die wordt de komende vier dagen opgetuigd tijdens ADE in het Arena-Gebied in Zuidoost, waar een groot deel van de feestjes plaatsvindt. Na kritiek op deze manier van berechten zal als proef ook een advocaat in de straat aanwezig zijn. 

Bij Radio EenVandaag zijn twee advocaten te gast. Advocaat Juriaan de Vries pleitte eerder dit jaar een opgepakte Lowlands-festivalganger vrij, en advcoaat Bart van Elst was dit jaar aanwezig in de OM-straat op Lowlands. Wat is hun beste advies? Een opgelegde boete meteen betalen, of juist weigeren? En hoe kijken zij naar het afwijkende Amsterdamse drugsbeleid? Is dit de beste manier om drugsdealers te vangen?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1