appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Radio EenVandaag

Groeiend tekort aan tolken

woensdag 16 september 2015, 14:13 uur

Tolkencentra lopen over van het werk. Door de steeds groter wordende groep migranten in Nederland, dreigt er een tekort aan tolken.

Verslaggever Harm van Atteveld bezoekt vertaalbureau Concorde, dat tolkendiensten regelt voor het COA (of Centraal Orgaan opvang asielzoekers). Zij komen voornamelijk in de problemen bij het aanleveren van tolken in de Eritrese taal Tigrinya. 

Daarom stimuleert het bedrijf broers, zussen en vrienden van tolken ook voor hen aan de slag te gaan. Want liever een kwalitatief minder goede tolk dan geen tolk, vinden het COA en Concorde. Onderzoeksjournalist Sanne Terlingen waarschuwt voor het gevaar van de inzet van niet nagetrokken Eritreërs als tolk.

Tweede deel reportage


Tolkentekort


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1