appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Radio EenVandaag

Twintig jaar Gay Pride in Amsterdam

vrijdag 31 juli 2015, 14:00 uur

Dit jaar is het de twintigste editie van de Gay Pride in Amsterdam. Wat de Pride wereldwijd zo uniek maakt is natuurlijk de Canal Parade, een optocht met boten in plaats van met wagens, zoals elders in de wereld.

Inmiddels is de Pride echter van een botenparade uitgegroeid tot een feest van een week lang met talloze activiteiten in en rond de stad. Maar waar gaat het nu eigenlijk om met de Pride? En is zo’n feest eigenlijk wel nodig? In Radio EenVandaag een gesprek met de organisator van de huidige Gay Pride, Irene Hemelaar (van stichting Amsterdam Gay Pride) en de organisator van de allereerste Gay Pride, Siep de Haan.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1