appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Stax&Toine

EenVandaag

Het verschil tussen lekker warm en te heet

woensdag 1 juli 2015, 14:06 uur

Het kwik loopt, je hebt het vast al meegekregen, later deze week nog verder op. We hebben te maken met tropische warmte, het RIVM stelt het veelbesproken hitteplan in. De gevoelstemperatuur kan zaterdag de 50 (!) graden halen.

Voor onderzoekers is deze periode een uitgelezen kans. Met een mobiel meetstation wordt in Amsterdam de temperatuur gemeten op verschillende plekken. In parken bijvoorbeeld is het koeler dan op pleinen met tegels en asfalt.

En er wordt gekeken of mensen genieten of last hebben van dit klimaat. Die gegevens kunnen weer gebruikt worden door de gemeente.

Verslaggever Joris Kreugel gaat voor Radio EenVandaag op onderzoek uit.

Live deel twee


Hitte


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1