appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Radio EenVandaag

Live: solidair met Syrische burgers

vrijdag 17 april 2015, 14:57 uur

Het is 17 april, onafhankelijkheidsdag in het door burgeroorlog geteisterde Syrië. Vredesbeweging ‘Vrouwen voor vrede’ vraagt aandacht voor de Syrische burgers die slachtoffer zijn van het geweld. 

Vrouwen voor vrede beleefde haar hoogtijdagen in de jaren tachtig van de vorige eeuw tijdens de kernbewapening protesten. Vandaag maken zij bij het Raadhuis in Hilversum een filmpje voor Planet Syria. Een website waarop mensen uit verschillende landen solidariteit betuigen met Syrische burgers. Ondertussen vraagt Unicef aandacht voor de gevolgen van het opgroeien in het huidige Syrië. Verslaggever Harm van Atteveld is er bij.
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1