appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Stax&Toine

EenVandaag

De engel en de adelaar: een onmogelijke liefde in WOII

woensdag 15 april 2015, 15:41 uur

Een joodse vrouw wordt tijdens de Tweede Wereldoorlog in een kamp verliefd op een SS-officier. Op die manier overleeft ze de oorlog, maar ze wordt haar leven lang achtervolgd door een schuldgevoel.

Goed en fout komen bij elkaar in dit waargebeurde verhaal dat nu is verwerkt in een boek dat deze week verschijnt: ‘De engel en de adelaar’. Auteurs Bettina Drion en Hans van den Pol zijn bij Radio EenVandaag te gast om over dit bijzondere verhaal te vertellen.
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1